Соціальний проєкт «Ми однієї крові», створений за ініціативи ПУМБ, продовжує не лише тішити прихильників новими дизайнами та ідеями, але й впевнено задає тон у благодійній сфері, допомагаючи збирати кошти на доставку компонентів крові в гарячі точки та закупівлю кровоспинних засобів для захисників України. На кінець березня банк перерахував 3 400 000 грн громадським організаціям «ДонорUA» та «Агенти крові» для порятунку тисяч життів.

Перший весняний місяць тримав у напруженні ситуацією на передовій і не давав розслабитися жодної миті ані воїнам, ані всім тим, хто розуміє, наскільки важливою зараз є всебічна допомога тим, хто перебуває на лінії фронту. Так, завдяки українцям, які замовляли (вперше чи вкотре) патріотичний мерч з уже улюбленими ілюстраціями, влучними мемами та закликами, що висловлюють позицію усіх громадян нашої держави, соціальній ініціативі «Ми однієї крові» вдалося зібрати 300 тисяч гривень, які розділені порівну між двома партнерськими громадськими організаціями «ДонорUA» та «Агенти крові». Кошти спрямовано на закупівлю:

  • 100 кровоспинних джгутів-турнікетів;
  • 20 кровоспинних гемостатичних бинтів Quikclot Combat Gauze Z-fold; 
  • та 4 доставки крові в гарячі точки.
Загалом за час існування проєкту вдалося зібрати 3 400 000 грн. Виручені кошти скеровано на придбання (окрім зазначеного вище):
  • 3 вузлові турнікети;
  • 300 назофарингеальних трубок; 
  • 2 морозильників низькотемпературних ULV-200b для зберігання компонентів крові;
  • 240 кровоспинних бинтів;
  • 253 оклюзійні наліпки;
  • 350 кровоспинних джгутів-турнікетів;
  • 275 компресійних бандажів;
  • 20 внутрішньокісткових доступів NIO,
а також на 37 доставок крові в гарячі точки, а одна така поїздка рятує майже 1000 життів.

Окрім цього, соціальна ініціатива продовжує свою місію популяризації культури донорства в Україні та донесення інформації про особливу необхідність здавати кров під час воєнних дій. Адже одна донація крові може врятувати цілих три життя. Проєкт уже об’єднав 914 донорів навколо себе. Та цього недостатньо. Потреба у донорській крові зростає, тож необхідно створити такий запас, аби кожен, хто її потребує, отримував невідкладно.
Тому долучайтесь до соціальної ініціативи «Ми однієї крові»: ставайте донором або замовляйте промовистий патріотичний мерч. Знайти його можна у каталозі на сайті lifesavingmerch.com.ua. Доставка патріотичного замовлення відбувається за рахунок логістичного партнера проєкту – «Нова пошта».
І пам'ятайте, що саме ваше замовлення може врятувати чиєсь життя!

«Ми однієї крові» — соціальна ініціатива, яка рятує життя наших військових та поранених цивільних, підтримує вітчизняний бізнес, просуває патріотичний арт, розвиває культуру донорства в Україні. Благодійний мерч створено в партнерстві банком ПУМБ, 2 громадськими організаціями, 6 українськими виробниками та 5 ілюстраторами. Половину вартості кожного замовлення ПУМБ перераховує громадським організаціям «ДонорUA» та «Агенти крові».