Соціальний проєкт «Ми однієї крові», створений за ініціативи ПУМБ, продовжує  інвестувати в доставку крові до гарячих точок, закупівлю кровоспинних засобів для українських захисників та обладнання для «швидких», на яких парамедики рятують життя наших воїнів. На кінець травня вже перераховано 4 000 000 грн у громадські організації «ДонорUA», «Агенти крові» та «Госпітальєри».

Непростий травень із безсонними ночами абсолютно не зменшив обертів соціального проєкту «Ми однієї крові», ініційованого банком ПУМБ. За допомогою небайдужих українців, яким відгукується ідея творців соціальної ініціативи – донатити за будь-яких обставин, рятуючи життя тих, хто захищає наш спокій та свободу – було зібрано 300 тисяч гривень. 

Ці кошти були перераховані трьом громадським організаціям «ДонорUA», «Агенти крові» та «Госпітальєри» на доставку крові в гарячі точки, закупівлю кровоспинних засобів для українських захисників і допомогу парамедикам, які працюють у зоні бойових дій. Зокрема, травневий транш було витрачено на закупівлю:

  • 90 кровоспинних турнікетів,
  • 37 надгортанних повітроводів I-Gel,
  • 20 гемостатичних бинтів QuikClot,
  • 80 декомпресійних голок ARS 14G NAR,
  • а також на 2 доставки крові в гарячі точки, кожна з яких – до тисячі врятованих життів.
Незламні земляки не лише продовжили замовляти оригінальний патріотичний мерч, що підтримує позитивний настрій та український бізнес і наших митців, але й долучалися до проєкту як донори. Нагадаємо, що однією з найголовніших своїх цілей проєкт «Ми однієї крові» вважає підтримку національної програми донорства, яка є надважливою в нашій країні під час війни. Кінець травня зафіксував позначку у 1206 донорів – саме стільки добровольців уже приєдналися до ініціативи зі здачі крові завдяки проєкту. Організатори проєкту вірять, що літній період не зменшить темпів долучення до донорства. Адже, нагадаємо, кров – це найцінніше з того, що людина може дати іншій людині. Це – справжній дар, адже одна здача крові може врятувати цілих три життя. 

Тому якщо ви ще не стали донором або фанатом стильного патріотичного мерчу, що рятує тисячі життів, допомагає місцевому бізнесу та підтримує молодих художників, неодмінно зробіть це. Адже перейти на сайт lifesavingmerch.com.ua – справа одного кліку. Приємним бонусом стане і доставка коштом логістичного партнера проєкту «Нова пошта» до будь-якого відділення чи поштомату в Україні. І пам'ятайте: саме ваше замовлення може врятувати чиєсь життя!

Загалом за 11 місяців існування ініціатива «Ми однієї крові» зібрала 4 млн грн. Кошти скеровані на 46 доставок крові в гарячі точки (одна доставка – до тисячі врятованих життів), 2 низькотемпературних морозильники для зберігання плазми крові,понад 2000 засобів тактичної медицини, 4 монітори пацієнта для «швидких» парамедиків. У проєкті взяли участь понад 9500 українців. На 8 мільйонів грн підтримано український бізнес та арт.