Поки українці працювали, відпочивали, донейтили, волонтерили  – наповнювали корисним змістом традиційну тему «Як я провів літо?», соціальний проєкт «Ми однієї крові» підбивав підсумки серпня і  проєкту загалом. Ініціатива ПУМБ, що має на меті допомогу пораненим, просування донорства та підтримку українського бізнесу, за останній місяць літа передала ще 400 тисяч гривень громадським організаціям «ДонорUA», «Агенти крові» та «Госпітальєри». Загальні результати проєкту – згенеровано 5 млн грн для порятунку понад 80 тисяч життів.

Серпень, який традиційно називають «репетицією осені», показав зовсім не «полегшені» результати і довів, що українці навіть у період відпусток не дають для себе послаблень у донейтах, у допомозі тим, хто цього потребує найбільше, та відповідальності за долю країни.

За серпень 400 тисяч гривень, зібраних завдяки високій активності наших співгромадян, перераховані ГО «ДонорUA», «Агенти крові» та «Госпітальєри». За ці кошти придбано: 

• 240 оклюзійних наліпок; 
• 60 турнікетів САТ;
• 100 голок для декомпресії «Парамедик».

А також  здійснено 3 доставки крові до зони проведення активних бойових дій. Варто зазначити, що кожна така поїздка рятує майже 1500 тисячі життів.

Усього станом на кінець серпня зібрано 5 000 000 гривень на доставку крові в гарячі точки та закупівлю кровоспинних засобів для українських захисників. Кошти спрямовані на: 

• 55 доставок крові в гарячі точки, а це більше 80 000 врятованих життів; 

• 2 низькотемпературних морозильники для зберігання плазми крові; 

• понад 3000 засобів тактичної медицини (кровоспинні бинти, турнікети, оклюзійні наліпки, гемостатичні бинти тощо); 

• 4 монітори пацієнта для швидких парамедиків. 

Усе разом – це понад півсотні тисяч шансів на порятунок життів.

Важливою складовою проєкту «Ми однієї крові» є  просування культури донорства крові. Донація крові  під час війни є вкрай важливою, оскільки наші захисники зазнають численних поранень та великих крововтрат. Тому саме донорська кров рятує життя нашим військовим та цивільним. Завдяки проєкту понад 1500 українців стали донорами, а це надія на одужання для 4500 людей. 

За весь час існування проєкту в ньому взяли участь понад 10 760 українців, а український бізнес та вітчизняних митців було підтримано на 13 000 000 гривень. 

Отже, якщо ви ще не стали донором або прихильником стильного патріотичного мерчу, який рятує тисячі життів, підтримує українських виробників та художників, то обов'язково зробіть це зараз. Завітайте на вебсайт lifesavingmerch.com.ua і зробіть замовлення всього за декілька «кліків». Вас приємно здивує можливість його доставки за рахунок логістичного партнера проєкту «Нова пошта» до будь-якого відділення чи поштомату в Україні.

50 % вартості кожної одиниці мерчу чи аксесуарів з асортименту lifesavingmerch.com.ua перераховується трьом партнерським громадським організаціям: «ДонорUA», «Агенти крові» та «Госпітальєри» на придбання кровоспинних засобів для українських захисників і парамедиків, доставку крові в гарячі точки, а також на обладнання для швидких парамедиків.