«Ми однієї крові» – це проєкт благодійного мерчу, створений в результаті колаборації банку ПУМБ, ГО ДонорUA та «Агенти крові», українських виробників та ілюстраторів. Замовляючи мерч, кожен та кожна може приєднатися до спільноти тих, у кого в крові – свобода, та допомогти рятувати життя тих, чия кров проливається на війні.

Половину вартості кожного замовлення банк ПУМБ перераховує фондам ГО ДонорUA та «Агенти крові» для доставки компонентів крові в гарячі точки та закупівлі кровоспинних засобів такмеду для військових.

На початок жовтня ініціатива зібрала вже 1 млн гривень. Завдяки усім українцям, які замовили мерч «Ми однієї крові», проєкт допоміг та ще допоможе врятувати тисячі життів.

Що ж стоїть за цією цифрою?

  • 140 кровоспинних джгутів-турнікетів, 253 оклюзійні наліпки та 120 кровоспинних бинтів вже передала на фронт або замовила ГО «Агенти крові». Масивна кровотеча – це найрозповсюдженіша та найчастіша причина загибелі в зонах бойових дій. Зупинити кров – врятувати життя.
  • 13 доставок компонентів крові зробила ГО ДонорUA. Кожна доставка – це можливість зробити переливання тисячі реципієнтів.

Проте перший зібраний мільйон – це не фінальний результат, а лише одна зі сходинок проєкту.

Ініціатива набирає обертів, об’єднуючи все більше тих, хто прагне допомагати своїм та рятувати життя українців.

«Ми однієї крові» продовжує популяризувати та просувати донорство крові. Так, за минулий місяць завдяки волонтерам «Агентів крові» майже тисяча чоловік здали кров та отримали на знак подяки знижку на замовлення мерчу. Платформа ДонорUA залучила 120 нових донацій.

Поповнюється колекція айтемів та ілюстрацій. Лінійка худі поповнилась моделями зі змінними шевронами та новим дизайном з промовистою роботою польського фотографа та ілюстратора Alek Małachowski.  

Все більше українців – та не тільки – замовляють мерч «Ми однієї крові». Це стало ще зручніше. Всі моделі можна знайти в каталозі на сайті lifesavingmerch.com.ua. А логістичний партнер проєкту «Нова пошта» доставить замовлення за власний рахунок до будь-якого відділення чи поштомату в Україні.

Тож приєднуйтесь. Замовляйте мерч, що рятує життя, й носіть його з гордістю!